BESKRIVELSER af de enkelte hold:

For at få en positiv oplevelse af svømmeundervisningen er det vigtigt at tage hensyn til det enkelte barns motoriske og psykiske udvikling. Vi vil derfor gerne vejlede såvel nye som gamle medlemmer om den rette holdplacering. Mange vil derfor opleve at blive placeret på samme hold gennem flere sæsoner, idet vi i klubben har en rettesnor for hvilke færdigheder den enkelte svømmer skal have ved sæsonens afslutning.

Nye svømmere vil altid kunne rådføre sig med en træner. OBS! Holdflytning skal ALTID meddeles til bestyrelsen!

OBS! Vedr. oprykning til andre hold: se praktisk info .

Baby: (0-3 år) (helsebassin)
Man kan starte babysvømning når barnet er ca. 6 uger gl. Det foregår i helsebadet hvor vandtemperaturen er ca. 34-36 grader. Det handler om at gøre barnet fortrolig med vandet og gennem leg lære barnet at flyde, ligge på maven, dykke, blæse bobler, hoppe i bassinet m.m.

Babysvømning er baseret på barnets motoriske udvikling, og der vil derfor både være meget aktive perioder med store fremskridt, men også mere stille perioder, hvor samværet i vandet er det vigtigste. Barnets selvtillid vil også udvikles gennem de opmuntringer det får af forældrene, når I bader sammen og gennem den bevægelsesfrihed barnet oplever i vandet.

Leg og plask m.forældre(3 – 5 år) (helsebassin)
Barnet ledsages af en forældre, hvor formålet er vandtilvænning og leg. Børnene lærer at begå sig i og være fortrolige med vandet på en sjov måde igennem mange forskellige øvelser, lege og boldspil.

Handicapsvømning (5-15 år, helsebadet): Dette hold er for børn og unge med fysisk eller psykisk handicap. Gennem svømning og vandaktiviteter i varmt vand styrkes og stimuleres krop og sind. Der vil være en instruktør plus hjælpeinstruktør i vandet, men vi ser gerne, at der er personlig hjælper med til at forestå vaskning og evt. være med i bassinet til støtte. Aldersgruppe: 5 – 15 år  

Små begyndere: (6 – 7 år)(helsebassin) (Ikke svømmet før)
Her er formålet også vandtilvænning, leg og fortrolighed med vandet. Her påbegyndes så småt forøvelser til svømmearterne. Skal være startet i 0. klasse. 

Små beg. 2. års: (6 – 7 år) (helsebassin)
Her er formålet ligeledes vandtilvænning, leg og fortrolighed med vandet. Her læres crawlben, dykkes, springes fra kant. Her læres at åbne øjnene under vand. Forskellige afsæt f.eks. m. plade, der slås kolbøtter m. hjælp, læres crawlarme. I løbet af sæsonen vil mange af svømmerne smide bæltet. 

Nybegyndere: +8 år (store bassin)
For børn der ikke har modtaget svømmeundervisning før. Svømmerne gøres hurtigt fortrolige med vandet og vil i løbet af sæsonen kunne svømme uden bælte. Der springes fra kant og skammel. Der gås hurtigt fra forøvelse til egentlig svømning. Se i øvrigt øvelser fra små beg. 1. og 2. års. 

Let øvede: (store bassin)
Svømmerne skal være fuldt fortrolige med vandet, kunne svømme uden bælte og vil her få udbygget kendskabet til svømmearterne. Der slås kolbøtter forlæns og baglæns, springes på hovedet fra 1 m. vippen og hentes ting på bunden i den lave ende. 

Let øvede 2. års: (store bassin)
Svømmerne skal være fuldt fortrolige med vandet, kunne svømme uden bælte. Der arbejdes mere indgående med svømmearterne og vejrtrækning kobles på. Her øves vendinger. Mulighed for deltagelse i svømmestævner. 

K2 og øvede (store bassin) (55-60 min undervisningstid  x 2)
Der arbejdes med alle fire svømmearter. Undervisningen går på at forbedre teknik, vejrtrækning samt kondition. Her øves bryst-svømning, brystvending, flyvending, startspring, medley-vendinger. Der afholdes forskellige prøver i klubben, og der kan deltages i konkurrencer. Mulighed for udtagelse til K1. 

K1 (Konkurrencehold):  (55-60 min undervisningstid x 2)
Det forventes at svømmerne behersker alle svømmearter og der forventes deltagelse i stævner. 

Familiehold/Fri svømning: (alle bassiner)
Familiesvømning henvender sig til hele familien. Familien kan her samles for at hygge sig sammen i vandet med forskellige svømme- og legeredskaber. Instruktørerne vil være klar med ideer, gode råd og vejledning. Dette er også holdet for de børn der er for store til leg/plask, men for små til ‘små-begynder-hold’. OBS! Børn kun ifølge med voksne!

Aquafitness – Sundhed,  styrke, velvære, helse – for alle (fra 16 år) (50 min) 
Prøv en anderledes måde at bevæge dig på i vandet. Hele træningen foregår på dybt vand, men der er bælter til rådighed. Det er derfor ikke et krav, at du kan svømme, men du må ikke være bange for vand! 
Der er fuld fart på og god musik. AquaFitness er en blanding af fitness og jogging, der bliver benyttet forskellige redskaber til Oplev Vægtløshed, bevægelsesfrihed og vandets modstand som giver mulighed for aktiviteter, ALLE kan være med, kroppen trænes på en skånsom og udfordrende måde. Gi’ hvad du har i dig og oplev at konditionen får et ryk opad og du får styrket hele kroppen uden rigtig at mærke at du sveder!!! 

Vand-aerobic (voksne fra 16 år) (helsebassin)
Gymnastik i vand til moderne rytmer med lidt fart på. – Få pulsen op og kom i form på en sjov måde. Vi laver øvelser og får strammet musklerne op på en god og skånsom måde. Vi udnytter vandets modstand som massage for fedtvæv og muskulatur og kommer i god form. 50 min i helsebassinet. Det er ikke nødvendigt at du kan svømme. 

Voksne, vandtilvænning(helsebassin)
Er du vandskræk eller vil du bare gerne lære at svømme? Du har mulighed for at blive fortrolig med vandet under kyndig vejledning i det varme bassin.